Bingo!

20151118_130908

20151118_130914

20151118_130933Igår var det fullsatt i bingo-salen och alla tänkte vinna högvinsterna!
Vi sitter just nu och planerar alla aktiviteter för nästa månad som kommer innehålla bland annat:
* Julbingo
* Nobelfest
* Julfest med kör
* Dans
Till alla er närstående: Stort tack för att vi får chansen att umgås med era fantastiska äldre!

Allsång på Höjden

Idag har vi sjungit av hjärtats lust! Perti Parpala gästade oss och bjöd på sånger av Harry Brandelius, Dan Andersson och även en sång eller två av Evert Taube! Det värmer mitt hjärta att se våra underbara pensionärer sjunga med och glatt viska minnen från dessa sånger. Högst allsång blev det till ”10 tusen röda rosor” och ”Flottarkärlek”
Efter att allsången var slut så bjöd vi självklart Perti att komma tillbaka till oss så snart som möjligt igen!
20150907_130331

20150907_130439

Händer på Höjden i September

Efter en lång härlig sommar börjar hösten komma smygandes, vi möter höstens fina färger och friska vindar ute på dagliga promenader. Vi har även lite annat smått och gott att erbjuda under denna månad. Här är det som är bokat än så länge:20150907_142920

Alla närstående är som vanligt hjärtligt välkomna!

Tack för mig

I fredags var min allra sista dag på Höjden. Jag har nu med varm hand lämnat över till Anna-Karin Furuskog-Lidström som blir ny verksamhetschef för Höjden. Anna-Karin har samma kontorsnummer som jag haft, men jag behåller mobilnumret. Jag kommer att finnas kvar inom kommunen men arbeta som chef inom en annan verksamhet. Det har varit en rolig och spännande tid att få vara med att starta ett helt nytt boende och en förmån att ständigt arbeta för att era nära och kära ska få leva livet bäst möjligt hos oss. Jag är helt övertygad om att Anna-Karin tar upp stafettpinnen och fortsätter att utveckla verksamheten på Höjden.

Tack för mig

// Maria Bergström

En liten påminnelse kring allergier

Så här i juletider kommer många närstående med gåvor och blommor till de boende. Ni är så väldigt välkomna och det är roligt med lite fler besök än vanligt. Dock vill vi vädja till er om att köpa blommor som inte är besvärliga för allergiker. En del har till exempel reagerat på hyacinter, så det är en olämplig växt att ha med sig.

Vi vill att julen ska få vara vacker och njutbar för alla, även allergiker.

God jul och hjärtligt välkomna till oss.

Nobelfest 2014

Årets nobelfest blev mycket lyckad. Aktivitetsgruppen och annan personal gjorde sitt yttersta för att alla gäster skulle få en trevlig stund och ansträngningarna betalade sig i idel beröm och leenden från våra boende.

I år hoppade vi över förrätten och gick direkt på huvudrätt, file och potatisgratäng. Till efterrätt serverades creme brulee med björnbärssås och apelsingrädde. För en del kan det nog tyckas att vi har tråkiga festmenyer och dålig variation, men då vill vi poängtera vår tanke bakom. Hos oss har de boende väldigt olika behov och många har svårt att äta den kost som för dig och mig inte alls betyder några problem. För en del av våra boende är det stört omöjligt att tugga större stycken och att få något krossat/malet/pureat är enda alternativet för att kunna äta. Vi komponerar därför menyer som alla kan ta del av. De som inte själva kunde skära och tugga sin file fick e´n bit fläskfile som var förberedd så att den boende kan äta den. Sedan har vi vinnlagt oss om att ordna festliga efterrätter som alla kan äta utan att vi ska behöva anpassa varje efterrätt.

I ivern om att festen skulle bli den bästa hittills, så glömdes det bort att någon av oss borde ha haft ett ansvar för fotograferingen. Kameran fanns med, men i efterhand har vi märkt att nästan alla foton har motiv som vi av sekretesskäl inte kan visa här. Vi bjuder dock på en bild av Bengt, som i måltidssammanhang är en riktig stjärna i vår aktivitetsgrupp. Med ett mångårigt yrkesliv i restaurangbranschen besitter han ovärdelig kunskap om hur man styr upp en servering på bästa sätt.

CIMG1076

SPF-kören på besök

I måndags fick vi besök av ett gäng entusiastiska pensionärer. De är aktiva inom SPF och nyttjar en del av sin tid som pensionärer till att glädja andra pensionärer som inte är lika pigga och friska. Klassiska julsånger ljöd lång väg ut ur samlingssalen. Vädret har inte gett oss ett dugg av julstämning, men när denna fantastiska kör intog samlingssalen så kändes det inte längre lika viktigt med snöflingor för att få den rätta julstämningen.CIMG1069