Nobelfest 2014

Årets nobelfest blev mycket lyckad. Aktivitetsgruppen och annan personal gjorde sitt yttersta för att alla gäster skulle få en trevlig stund och ansträngningarna betalade sig i idel beröm och leenden från våra boende.

I år hoppade vi över förrätten och gick direkt på huvudrätt, file och potatisgratäng. Till efterrätt serverades creme brulee med björnbärssås och apelsingrädde. För en del kan det nog tyckas att vi har tråkiga festmenyer och dålig variation, men då vill vi poängtera vår tanke bakom. Hos oss har de boende väldigt olika behov och många har svårt att äta den kost som för dig och mig inte alls betyder några problem. För en del av våra boende är det stört omöjligt att tugga större stycken och att få något krossat/malet/pureat är enda alternativet för att kunna äta. Vi komponerar därför menyer som alla kan ta del av. De som inte själva kunde skära och tugga sin file fick e´n bit fläskfile som var förberedd så att den boende kan äta den. Sedan har vi vinnlagt oss om att ordna festliga efterrätter som alla kan äta utan att vi ska behöva anpassa varje efterrätt.

I ivern om att festen skulle bli den bästa hittills, så glömdes det bort att någon av oss borde ha haft ett ansvar för fotograferingen. Kameran fanns med, men i efterhand har vi märkt att nästan alla foton har motiv som vi av sekretesskäl inte kan visa här. Vi bjuder dock på en bild av Bengt, som i måltidssammanhang är en riktig stjärna i vår aktivitetsgrupp. Med ett mångårigt yrkesliv i restaurangbranschen besitter han ovärdelig kunskap om hur man styr upp en servering på bästa sätt.

CIMG1076

Kommentera