Sidan fjarr.nu där du hittar allt som är aktuellt inom Fjärrundervisning i Västerbotten

Välkommen till fjarr.nu

http://fjarr.nu/ heter en ny sida där du hittar allt som har med Fjärrundervisning i Västerbotten att göra.
Sidan byggs upp allt eftersom arbetet med fjärrundervisning tar form. Det kommer att finnas både metodiska tips och tekniska aspekter på fjärrundervisning i modersmål i första hand men även i moderna språk. På sidan kan du som pedagog hitta stöd för din onlineundervisning
och om du vill veta mer om fjärr finns det information där om vilka riktlinjer som gäller. Det är nätverket för fjärrundervisning i Västerbotten som ligger bakom sidan med stöd av Region Västerbotten.

Till hösten kommer alla pedagoger (F-9) i Skellefteå kommun få tillgång till utvalda delar av Office 365 online. Om allt går enligt planen kommer de kunna nyttja onlineversionen av OneDrive, Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Class Notebook, Sway och Forms. Det efterlängtade molnet är alltså på väg.

o365

Vad innebär då Office 365? Vad är molnet? Ja det förklarar Jerker Porat, lärinspiratör på Microsoft, i filmen här nedan. Filmen tar upp vissa delar av Office 365 som inte kommer finnas tillgängligt till hösten men visar ändå på ett bra sätt hur Office 365 kan användas i skolan. Jerker kommer förövrigt upp till Skellefteå i juni för att inspirera pedagogerna och visa på de enorma möjligheter som följer med införandet av Office 365. Där finns de verktyg som behövs för att stärka elevernas olika förmågor.

 

Nu har rektorer och förskolechefer gjort sin årliga LIKA-värdering i Skellefteå Kommun. Nu börjar ett spännande arbete att sammanställa detta och göra analyser av vad det innebär och hur vi skall gå vidare med alla skolformernas digitalisering. Se vilka möjligheter och hinder som finns i de olika verksamheterna.

LIKA