Till hösten kommer alla pedagoger (F-9) i Skellefteå kommun få tillgång till utvalda delar av Office 365 online. Om allt går enligt planen kommer de kunna nyttja onlineversionen av OneDrive, Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Class Notebook, Sway och Forms. Det efterlängtade molnet är alltså på väg.

o365

Vad innebär då Office 365? Vad är molnet? Ja det förklarar Jerker Porat, lärinspiratör på Microsoft, i filmen här nedan. Filmen tar upp vissa delar av Office 365 som inte kommer finnas tillgängligt till hösten men visar ändå på ett bra sätt hur Office 365 kan användas i skolan. Jerker kommer förövrigt upp till Skellefteå i juni för att inspirera pedagogerna och visa på de enorma möjligheter som följer med införandet av Office 365. Där finns de verktyg som behövs för att stärka elevernas olika förmågor.

 

Comments are closed.

Post Navigation