Så här i semestertider

Så här i semesterperioden har vi nu landat med omställning vikarier och rutiner. Det tar ett tag tills vi alla blir varma i kläderna och lär oss varandra, både pensionärer och personal.

Gällande kontaktmannaskapet gör enheterna sin egen planering med tanke på vad som är bäst för individen (pensionären). En del av våra boende uppskattar att ha en ny person/vikarie i sin närhet, en då van vikarie som tar över hela ansvaret kring kontaktmannaskapet. Och några vill hellre hålla kontakten via ordinarie personal, eventuellt att vikarie kan stötta med städning eller så. Har du funderingar – fråga på din enhet.

Nu passar även chefen på att ta semester. Chefsvikarien heter Rebecka Marklund och nås på samma fasta telefonnummer eller via Kundtjänst.

 

Till och med en artikel i Norran!

Det friska i fokus på Skärgårdshemmet

Publicerad torsdag 16 juni Norra Västerbotten

Skellefteå demensförening anordnade medlemsmöte på Brogården den 25 maj där personal från Skärgårdshemmet var inbjudna för att berätta om sin verksamhet.

Skärgårdshemmets äldreboende i Skelleftehamn har 30 lägenheter som alla finns på markplan där dörren alltid står öppen för att fritt vandra ut på uteplatsen och innergården.

På Skärgårdshemmet finns tid för vardagsaktiviteter, egen tid och gemensamma aktiviteter. De gemensamma aktiviteterna som ordnas kan vara musik, berättarstunder, fredagsmys, hockeykvällar, utställningar med mera.

Det finns även tid för att sitta ned en stund tillsammans och samtala, att samlas vid måltider och fikastunder. Skärgårdshemmet är ett boende där personalen strävar efter att sätta det friska i fokus.

Efter att ha förtärt en god räkmacka med kaffe kunde kvällens deltagare vandra ut i den ljumma försommarkvällen och blicka ut över den vackra naturen vid Skellefteälven.

Tack riktades till kvällens gästföreläsare Camilla Andersson och Elinor Fredriksson.

A-K Eriksson

Nationaldagsfirande av olika de slag

Här var det spridda evenemang på gång en firar-dag som denna!

Några av oss firade i hemmets lugna vrå på Skärgårdshemmet med jordgubbstårta och ”ja må du leva” till Sverige.

Några av oss åkte på tur till Kajutans café i Stackgrönnan, En del i båt och en del med färdtjänsttaxi. Där åts en god macka-lunch, tittades på veteranbilsutställningen (ca 90 fantastiska bilar) och så vår favorit, Joel Nunez, underhöll.

PS. Vi båtburna fnissade åt de näpna sommarstugorna. Vad tyx? DS.

160606 005 160606 008 160606 010 160606 011 160606 016