Om Skärgårdshemmet

Skärgårdshemmet ligger i centrala Skelleftehamn. Äldreboendet byggdes 1978 och helrenoverades 1996. Det finns 30 lägenheter som alla befinns sig i markplan. Lägenheterna är mellan 23-26 kvm.

Det finns två uteplatser, en mot söder och en mot norr samt en innergård. Lägenheter angränsar till gemensamma utrymmen i form av matplats och TV-hörna. Avstånd till busshållplats är ca 50 meter. Hälsocentralen ligger i anslutning till äldreboendet.

 

Aktiviteter här hos oss:

Vardagliga aktiviteter utifrån vårdtagarens behov och dagsform som t.ex. inplanerade och spontana promenader, köksarbete, bakning, städning, krattning, musik, spel, korsord, boule, taktil massage, horoskop, rita/skriva, manikyr, bollgympa, balansgympa, tidningsläsning, högläsning, filmvisning,
sång mm.

Inplanerade aktiviteter såsom bingo, läscirkel, hundbesök, allsång med Svenska kyrkan, besök från Äldrecenter med sång/musik/dans, sång med Olav Markstedt.

Vi har samvaro och underhållning från föreskole- eller barnen i grundskolan.

Vi tar tillvara på årstiderna så tex under sommaren är vi ofta ute på våra uteplatser, fikar och grillar. Det görs utflykter och aktiviteter i närområdet. Högtiderna firas med besök bla från Hattstugans förskola.
Det pågår sommarfest, dans, årlig nobelmiddag, luciafirande, lilla julafton med närstående, grillning på valborgsmässoafton och midsommarfirande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.