Opiniones

Just nu håller vi på att öva på att konversera och föra ett samtal framåt i åk 9. Eleverna ska planera en klassresa och diskutera olika förslag. En bra övning som skapar engagemang 🙂 Här är en del av de fraser de övar på:

Vad ska vi göra på klassresan?           ¿Qué vamos a hacer en el viaje de clase?                    Jag tycker att vi ska göra något kul.    Pienso que vamos a hacer algo divertido.                       Jag vill besöka en annan stad.              Quiero visitar una otra ciudad.                                    Jag vill åka till en strand.                       Quiero ir a una playa. (till stranden=a la playa)     Det är tråkigt!                                           iEs aburrido!                                                                   Vad coolt!                                                  iQué quay!/iQué chulo!                                                Det är viktigt att alla vill vara med.      Es importante que todos quieren participar.           Jag skulle vilja sova i en stuga.              Me gustaría dormir en una casa de campo/cabaña.   Jag tror inte lärarna håller med.          No creo que los profesores están de acuerdo.               Jag kan ringa till …                                  Puedo llamar a…                                                             Jag föredrar …                                          Prefiero………..                                                                Jag har lust att…………………………       Tengo ganas de

Det här inlägget postades i Spanska. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *