Fortbildning i Málaga – en vecka med ”språklycka”

Så här två månader efter hemkomsten från min och mina kollegors fortbildning i Málaga tänkte jag försöka summera den lite. Vi fick under novemberlovet vara med om en mycket intensiv vecka i södra Spanien med ett härligt språkbad och nya erfarenheter. Jag åkte hem med inspiration om att göra lite nytt och lite på annat sätt. Dels var det kursen i sig som främst gav språkträning för mig och kunskaper i vad Spanien är idag men även att umgås och bo med andra goda kollegor som undervisar i spanska som gav mersmak i att göra om, prova annat och söka nya vägar för att inspirera mina elever.

Våra dagar innehöll mycket ”input”, information av dagens skola, politik, arbetslöshet, hur språket håller på att förändras, vilka filmer och vilken musik som spanska ungdomar ser och lyssnar på och naturligtvis våra frågeställningar och diskussioner kring dessa ämnen. Sedan provade vi på salsa, flamenco, att laga paella negra, besökte bokhandel för undervisning och en härlig tur till Frigiliana, un pueblo blanco och Las Cuevas en Nerja (grottorna i Nerja).

 

Får du möjligheten att delta i ett liknande projekt, gör det. Du utvecklas både som lärare och människa och erfarenheten gör dig rikare! Nu försöker jag väva in mina nya kunskaper i min nuvarande undervisning genom att ta upp aktuell information om allt vad som försiggår där idag, det som går att koppla till de kapitel vi har tänkt arbeta med och se och lyssna på det som jag har fått lära mig om. Hör av dig om du har frågor:)!

Det här inlägget postades i Spanska. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *