Filmtips

Före jul gick jag tillsammans med en klass på skolbio för att se den franska filmen Nykomlingen (Le Nouveau). Den handllar om Benoit som är ny i klassen och i storstaden Paris. Att komma in ny i en klass visar sig svårare än väntat och den första skoldagen blir en prövning. Benoit blir satt på plats av den styrande klicken och de enda som välkomnar honom är klassens “töntar”. För att bli populär och få chans på Johanna (som är en svensk tjej), kommer Benoits farbror på idén att anordna en fest…Det är en film om utanförskap, vänskap och allas lika värde. Eleverna tyckte mycket om filmen och biobesöket avslutades med en lång applåd.

Efter biobesöket hittade jag filmen på Mediawebben! Det går alltså att streama den i klassrummet. Så det är mitt filmtips till franskundervisningen i åk 6 eller 7 eftersom jag tycker att den passar bäst i dessa årskurser.

Det här inlägget postades i Franska. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *