Som många av er fick veta under mötet den 17 april så har vi lite mer att jobba med innan vi kan hålla samråd om fördjupningen av översiktsplanen i Burträsk. Samrådet som var planerat till i sommar skjuts därför på framtiden några månader.

Ett första planförslag, som baserats på många av de konkreta ideérna som ni bidrog med under 2012, har vuxit fram under våren. Däremot är planen fortfarande lite tunn vad gäller visionen för företag, näringsliv och turism. Vi behöver därför fördjupa oss i dessa frågor – tillsammans med er. Det kommer vi att göra i samband med utredningen av landsbygdsutveckling – Prata landsbygd – som ska genomföras i höst. Vi kommer bland annat att kontakta representanter från näringslivet och ni kan självklart kontakta oss eller skapa egna studiecirklar om ni vill vara med och påverka.

Under hösten kommer vi också att arbeta med den politiska referensgruppen som ska granska och tycka till om det material som vi har lagt in i planen så långt. De kommer då att se alla förslag som ni har lämnat och har möjlighet att plocka in eller ta bort medborgarförslag.

Vi vill dementera att det fortsatta arbetet med planen innebär att en ”våt filt läggs över utvecklingen av Burträsk”. Utveckling kan alltid ske och avsaknaden av ett visionsdokument kan inte hindra en positiv utveckling om det bubblar under ytan. En översiktsplan är, som vi tidigare nämnt, en viljeriktning men den styr inte hur och när det ska ske. Den ger de goda idéerna plats men kraften att genomföra dessa idéer måste komma inifrån, från er.

Med vänlig hälsning

//Rebecca och Linnea (projektledare för FÖP Burträsk)

 

 

Tagged with:
 

Comments are closed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.