Thomas föreläser

Thomas Sandell föreläser


Att vi på Skellefteå kommun är duktiga på att arbeta och att vi tillverkar planer och utredningar på löpande band är såklart inget nytt. Att vi också är fulländade festfixare visade sig igår när vi firade att kommunens träbyggnadsstrategi var antagen av fullmäktige. Över 100 personer vällde in på Statt för att höra oss prata om hur vi ska bygga i trä. Inte bara i trä, men med mer trä överallt. Det var byggherrar, byggare, arkitekter, företag och byråkrater.

Nåja, kanske var det framförallt chansen att få höra Sveriges näst mest kände arkitekt, skelleftesonen Thomas Sandell, som lockade. Thomas fick oss att förstå att Skellefteå redan är Sveriges ledande trästad och har alla förutsättningar för att även bli Europas och världens trästad. Här finns innovativa byggföretag, en välutvecklad industri och en kommun som brinner för de här frågorna. Det är bara att köra, säger han. Så då gör vi det! Nästa steg är att åka till Växjö och visa upp oss och vår fina strategi.

Strategin kan du läsa mer om här: skelleftea.se/trastad. Där hittar du också filmer och broschyrer som sprider träets evangelium.

Bland de andra namnen på föreläsarlistan återfanns inredningskonsulenten Kirsti, som när hon hade klippt av moderatorns slips och liknat en oskyldig, inrest arkitekt vid ett gistet häbre, visade hur man med några enkla grepp bygger en billig bastu (se bild).

Kirsti föreläser Kirsti föreläser

Tagged with:
 

Comments are closed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.