Isbrytaren Baus

I det pågående arbetet med FÖP Centrala stan skriver vi om att tillvarata Skellefteälvens potential för rekreation i olika former, unika mötesplatser och mer stadsliv. Vi beskriver också hur viktigt det är att tillföra liv till älvrummet och att det utvecklas med en mängd olika årstidsanpassade aktiviteter. Exempel på detta är vinteraktiviteter på och längs med älven. Eftersom vi nu arbetar med en aktiv genomförandedel av våra planer, har givetvis Samhällsbyggnad även iår fått ihop ett eget lag till världscupen och Skandinaviska Mästerskapet i vintersim 2016 (jag var aaaaldrig orolig).

Tillåt mig att presentera Samhällsbyggnad Icebreakers 2016:

 • Jan Cederlund, projektledare, projektledningsfunktionen
 • Jörgen Lindkvist, avdelningschef, Konsument Skellefteå
 • Klara Cederlund, fri konsult och gymnasiestuderande (sommarjobbare, ibland också på vintern)
 • Enar Nordvik, arkitekt, fysisk planering

Väl mött på älvbrinken (eller i älven) lördag 13 februari från kl 10 (antagligen simmar vi på eftermiddagen, håll utkik på facebook och webben)

Mörkrets och Kylans Glada Vänner i Skellefteå är en av fem arrangörer i världen som fått klartecken från International Winter Swimming Association, IWSA, att hålla en tävling som ingår i världscupen. De övriga tävlingarna kommer att genomföras, 7 november  i Jelgava, Lettland, 6-7 februari i Windermere, England, 27 februari i Tallinn, Estland och 8-12 mars i Tyumen, Ryssland. Det finns sjukvårdspersonal, dykare och livräddare efter banan. Varm dusch och bastu finns i anslutning till tävlingsplatsen. Allt deltagande sker på den tävlandes egen risk. Det finns ingen temperaturgräns för att ställa in tävlingen. På startlinjen i tävlingen som också är deltävling i världscupen står simmare från 14 länder: Sverige, Norge, Finland, Lettland, Tyskland, Frankrike, Nya Zeeland, Österrike, Brasilien, Storbritannien, Danmark, Frankrike, Ryssland och Spanien.

På bilden ser ni Samhällsbyggnads egen isbrytare, Baus, som ni kan följa på facebook här.

Tagged with:
 

4 Responses to Samhällsbyggnad Icebreakers 2016

 1. Enar Nordvik, arkitekt skriver:

  Beräknad start är strax innan kl 13.00.

 2. Enar Nordvik, arkitekt skriver:

  UPDATE: Då två av Samhällsbyggnads deltagare desperat försökte hålla värmen genom feber, och de två andra tyckte det var orättvist, har vi vidgat intagningen något. Vi har handlat upp en upphandlare från Support och lokaler och sedan gjort som så många andra när det krisar; vänt oss till Socialkontoret.

  Samhällsbyggnad Icebreakers 2016 består således av

  Jörgen Lindkvist
  Jenny Nilsson
  Per Johansson
  Enar Nordvik

  • Enar Nordvik, arkitekt skriver:

   Kul! Vi borde verkligen göra stadens entréer mer tydliga.

   I FÖP Centrala stan skriver:
   ”Därför ska entréerna till och från Centrala stan vara tydliga (t.ex. E4, Nordanå och Norrböle), siktlinjer och fondbyggnader beaktas, framförallt mot älven.”

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.